Volledig scherm
Jaarmarkt Wijk en Aalburg © Marry Bouman

Jaarmarkt en rommelmarkt Wijk en Aalburg trekt weer duizenden bezoekers

WIJK EN AALBURG – De jaarmarkt in Wijk en Aalburg heeft zaterdag weer duizenden bezoekers getrokken. Het was in de Bergstraat en Grote Kerkstraat rond de middag schuifelen geblazen langs de ruim 200 marktkramen.

Behalve de markt kon ook de Wijkse toren beklommen worden en waren er optredens van muziekgroepen en zangers. Ook was er een tentoonstelling van oude brommers door Oldtimerbrommerclub ’t Zuigerke.

Tijdperk
Voor de 33e keer werd de jaarmarkt annex rommelmarkt georganiseerd door de dorpsvereniging Wijk en Aalburg. Het was ook gelijk de laatste keer want de dorpsvereniging houdt op te bestaan. De bestuursleden Teus en Sophia Schreuders en Carina Timmermans treden terug en opvolgers hebben zich niet aangemeld. Tijdens een feestavond op 8 oktober zal het tijdperk ‘Dorpsverenging Wijk en Aalburg’ afgesloten worden. “We doen dat met een optreden van de rock- and rolband The Shakin’ Arrow’s uit Waalwijk. Die hebben ook opgetreden tijdens onze eerste jaarmarkt”, licht Carina Timmermans toe.

Best
De jaarmarkt blijft wel bestaan. Vanaf volgend jaar neemt winkeliersvereniging Hart van Aalburg de organisatie op zich. De jaarmarkt mag in de huidige vorm voortgezet worden, vinden de inwoners van Wijk en Aalburg. “Dit is Wijk op z’n best”, meent Wijkenaar Cor van Wijnen. “Het moet zo blijven.”

Al om half acht struinden de eerste bezoekers over de rommelmarkt. “Toen waren er al koopjesjagers”, aldus verkoopster Nelly Sonneveld.

Volledig scherm
Jaarmarkt Wijk en Aalburg. © Marry Bouman

Waalwijk, Heusden e.o.