Volledig scherm
Jo en Hennie. © COR DE KOCK

Jo en Hennie (94) mogen tóch samen blijven na hartverscheurende oproep

AALBURG - Goed nieuws voor het echtpaar Jo en Hennie, dat na 72 jaar huwelijk uit elkaar dreigde te worden gehaald. Ze kunnen toch een zorgappartement krijgen waar ze samen in kunnen wonen. 

Heel Nederland leek wel in rep en roer vandaag, nadat de onafscheidelijke Jo en Hennie uit Genderen aan het BD vertelden dat zij apart dreigden te moeten gaan wonen. Jo heeft zorg nodig en kan niet meer thuis wonen, maar in de regio was geen plek voor het echtpaar samen. 

Ook PVV-voorman Geert Wilders en SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen maakten zich druk. ,,Wat een verdriet en wat een enorme schande'', vond Wilders. Marijnissen noemde het 'verdrietig'. 

Na alle commotie blijkt er nu toch een oplossing te komen. Verzorghuis Wijkestein in Wijk en Aalburg, waar Jo momenteel al is opgenomen als logé, heeft een spoedindicatie aangevraagd voor een appartement voor het stel. 

Die indicatie wordt binnen een week verwacht. Er wordt dan direct een appartement vrijgemaakt voor hen. Tot die tijd wordt er een bed in de kamer van Jo bijgeplaatst.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.