Volledig scherm
De Facebookpagina van Klaus Ross. © Facebook

Klaus Ross reageert: 'We zijn in shock'

* UPDATE 12.32 uur * BRACHT - Het Klaus Ross centrum is 'in shock' door het nieuws dat 'een van onze patiënten' na behandelingen door de kliniek is overleden. Dat meldt de kliniek voor alternatieve kankerbehandeling op haar website.

'Onze gedachten gaan uit naar haar familie, vrienden en geliefden.' De kliniek vervolgt: 'Er is de laatste dagen media-aandacht geweest rond onze mogelijke betrokkenheid bij de tragische dood. De politie onderzoekt de zaak en wij geven volledige medewerking aan dat onderzoek.'

De focus van het centrum is altijd geweest om goed onderzochte alternatieven te bieden aan kankerpatiënten, staat verder in de verklaring. De kliniek betreurt de verdenking dat alternatieve medicijnen, en het Klaus Ross Centrum in het bijzonder, verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de dood van de patiënt. 'We blijven voor honderd procent geloven in onze filosofie en behandelingen.'

Met 'een van onze patiënten' doelt de kliniek waarschijnlijk op de 43-jarige Aalburgse Joke van der Kolk. Zij overleed afgelopen zaterdag in het ziekenhuis van Mönchengladbach. Haar overlijden is door politie en justitie naar buiten gebracht. Over het overlijden van twee andere patiënten van de Duitse kliniek, net over de grens bij Venlo, wordt niets gezegd.

Behandelcentrum
Mede-oprichter André Hartel vertelde tegen 1Limburg dat Ross weinig ervaring heeft met de behandeling van kankerpatiënten. Hartel begon in 2013 met de privékliniek en werkte samen met Klaus Ross. Hij is volgens 1Limburg anderhalf jaar geleden gestopt met de samenwerking.

Klaus Ross is een technicus die ziekenhuisapparatuur verkocht. Later liet hij zich omscholen tot natuurarts. De kliniek voor alternatieve kankerbehandelingen in Bracht werd in de zomer van 2015 door Ross overgenomen. Op de site is te lezen dat ‘de heelmeesters’ die in de kliniek werkzaam zijn, in Nederland niet als zodanig mogen werken. De behandelmethodes zijn in Duitsland wel toegestaan.

Het BD komt graag in contact met mensen die meer over Klaus Ross weten en doet een oproep.

Lees meer over de Duitse kliniek van Klaus Ross op bd.nl/klausross.

Waalwijk, Heusden e.o.