Volledig scherm
Het 'nieuw logo' nieuwe gemeente Altena. © Marry Bouman

Leerlingen Willem van Oranje College onthullen 'nieuw logo' nieuwe gemeente Altena

WIJK EN AALBURG - Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuw logo. De toekomstige bestuurders van Altena hoeven er niet meer over te vergaderen. Althans dat zeggen de leerlingen van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg. Want zaterdag werd het toekomstige logo al openbaar gemaakt. 

Het werd uit de gloednieuwe CNC Freesmachine - net als een nieuwe 3D Printer even voor de herfstvakantie aangeschaft - geprint. Burgemeester Fons Naterop was uitgenodigd om het logo geprint te zien. Vanwege een communicatiestoornis was de burgervader absent en drukte leerlinge Roxanne van Ballegooijen maar op de CNC Freesknop. Zodoende moet het geprinte wandbord met het nieuwe logo nog even wachten op een officële overdracht.

Het 'nieuwe logo' komt uit de koker van BWI-docent Henk van Noorloos. Hij ontwierp het al ergens in 2014. ,,Natuurlijk is het vandaag een ludieke actie maar als ze het pakken, hebben ze als nieuwe gemeente al het eerste geldelijke gewin binnen. Ze hoeven er niets voor te betalen en er hoeft ook geen speciaal bureau meer voor ingeschakeld te worden", glimlacht de Andelnaar met een knipoog.

Van Noorloos heeft goed nagedacht over de vorm en de betekenis. ,,Bovenin staan drie vissen. Dat zijn de drie gemeenten en dit zijn de twee rivieren die het gebied omsluiten", wijst hij aan. ,,Middenin zie je het groene blaadje en dat betekent dat Altena in een groen landschap ligt. De boog is de boog van het vertrouwen in de toekomst. En in de letter A is zowel voor- als achteraan een kruis verwerkt, een kruis dat duidt op onze kerkelijke identiteiten. En als je het geheel ziet met twee samenkomende rivieren zie je een soort eendenkop. Ook een vorm van streekherkenning. Hier in de streek zie je de eendjes nog rondvliegen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.