Volledig scherm
De lelijke eendjes in Drongelen © Marry Bouman

‘Lelijke eendjes’ toeren door Land van Heusden en Altena

DRONGELEN – Meer dan 40 Deux Chevaux’ namen zaterdag bezit van Drongelen. De ‘lelijke eendjes’, zoals ze in de volksmond worden genoemd, stonden een poos te pronken op een weiland nabij het erf van Dik en Gijsje van Andel die als gastheer en gastvrouw optraden voor de leden van de 2CV Club Nederland. De leden van de club hielden met hun nostalgische Franse troetelkinderen een toertocht door het Land van Heusden en Altena. Er waren ook Belgische deelnemers.


,,Een paar keer per maand in het seizoen houden we door het land heen een toertocht. We vonden het leuk ook eens zo’n tocht hier in de buurt te houden”, legt Dik van Andel uit. Dik en Gijsje rijden zelf al heel lang een ‘lelijke eend’. De rode eend die ze nu rijden is de vijfde op rij. ,,Verliefd is misschien een groot woord maar we houden van de lelijke eend. Alleen al omdat het een eenvoudige auto is. Is ook gemakkelijk te repareren.” De 2CV Club Nederland telt meer dan 500 leden. Momenteel rijden er in ons land zeker nog 10.000 ‘lelijke eenden’ op kenteken rond.

De ‘eendjes’ trokken onderweg veel belangstelling. Vooral ‘de eend’ van Guy Vermeulen uit Wuustwezel werd bewonderd. Met veel plakplaatjes en een roestige motorkap viel de ‘Belgische eend’ op of beter gezegd uit de toon. “Ik heb hem nog nooit gepoetst. Ik rij er elke dag mee. De motorkap heb ik ingewreven met zout vandaar die roest. Ik vind dat apart en mooi”, lacht de Belgische liefhebber. “Maar thuis heb ik nog een andere staan. Die is wel gepoetst en heel mooi.”

Volledig scherm
De lelijke eendjes in Drongelen © Marry Bouman
Volledig scherm
De rode eend van Dik en Gijsje © Marry Bouman

Waalwijk, Heusden e.o.