Lief protest: getekende handen voor behoud gymzaal Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG - Het moet het liefste protest ooit zijn geweest. De leerlingen van basisschool J. Henri Dunant in Wijk en Aalburg hebben wethouder Cees Schreuders bijna bedolven onder de handtekeningen. 

Alle kinderen van de school hadden hun hand getekend en er een lange slinger van gemaakt. Jens, de jongste leerling en Nimrod, de oudste, overhandigden de slinger maandagmiddag in het gemeentehuis aan de bestuurder. Hij kreeg ook de ruim driehonderd handtekeningen die waren ingezameld met een online-petitie van enkele ouders.

Terwijl de kinderen in een kring op de grond van de raadzaal zaten, legde de wethouder uit dat hij de getekende handen zal overhandigen aan de baas van de gemeente. Die baas, de gemeenteraad dus, stemt tijdens de begrotingsvergadering in met het voorstel om de knoop over de gymzaal nog even niet door te hakken. 

Volledig scherm
De kinderen van basisschool J. Henri Dunant worden in het gemeentehuis van Aalburg welkom geheten door wethouder Schreuders. In de deuropening voorzitter Goof van Rijswijk van de medezeggenschapsraad. © Bertjan Kers/BD
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement