Volledig scherm
Sportverkiezing Wijk en Aalburg Marianne Vos (sportvrouw) en Rick Sonnema (sportman) © Marry Bouman

Marianne Vos 'voor de zoveelste keer' gekroond tot Wijk en Aalburgs sportvrouw

WIJK EN AALBURG - Rick Sonnema en Marianne Vos zijn vrijdagavond in d'Alburcht in Wijk en Aalburg tot sportman en sportvrouw 2017 gekroond.

Sonnema (Wijk en Aalburg) en Vos (Babyloniënbroek) mogen zich een jaar lang de beste sporter van gemeenten Aalburg, Heusden, Waalwijk, Werkendam, Woudrichem en Zaltbommel noemen. Voor karateka Rick Sonnema was het een prolongatie. Hij was in 2016 ook sportman van het jaar. Voor Wielrenster Marianne Vos was het de 'zoveelste' keer dat ze de titel won. ,,Ik ben de tel kwijt."

Tot beste sportploeg senioren werden de dames van volleybalclub Voltena (Werkendam) gekozen. Bij de junioren ging de titel naar het beachvolleyteam Emi van Driel/Raisa Schoon uit Werkendam.

Atleet Stan Schipperen uit Dussen ging met de titel beste jeugdsporter in de categorie jongens aan de haal. Bij de meisjes ging die titel naar de Vlijmense zwemster Laura van Engelen.

Ook voor de masters was er een verkiezing. Zwemster Marjo Goelema-Koek uit Werkendam werd in die categorie tot allerbeste verkozen.

In totaal waren er 35 genomineerden in zeven categorieën.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement