Volledig scherm
Ruim 400 mensen herdenken Hermien de Fijter. © M Bouman

Massale belangstelling bij herdenking omgekomen kantinebeheerster Achilles Veen

VEEN - Ruim 400 mensen hebben zaterdagmiddag in de kantine van voetbalvereniging Achilles Veen de kantinebeheerster Hermien de Fijter herdacht. De 55-jarige Andelse kwam in de nacht van donderdag op vrijdag op weg naar huis bij een eenzijdig auto-ongeluk om het leven.

,,Wij zijn echt beduusd dat er zoveel belangstelling is en dat er zovelen het condoleanceregister hebben getekend. Er stond buiten een hele rij te wachten om deelneming te tonen. Hele voetbalteams ook", sprak Achilles Veen-voorzitter Janthijs de Fijter. ,,Niet alleen leden van onze vereniging maar ook inwoners van Andel zijn hier naar toe gekomen om hun condoleances over te brengen."

Hermien de Fijter was nog maar een half jaar in dienst van Achilles Veen. Voordat ze donderdagavond naar huis ging, had ze met nog enkele anderen de kantine nog grondig schoongemaakt. De Fijter: ,,Er zou vrijdag een feestje zijn. En ze vond dat alles spic en span moest zijn."

Mensenmens

In de korte tijd dat Hermien de Fijter in Achilles-dienst was, had ze al vele harten gestolen, zegt De Fijter. ,,Hermien was een warme persoonlijkheid. Een mensenmens. Iedereen was gelijk of je nu van adel was, of boer of wat dan ook. Voor Hermien was iedereen hetzelfde. Donderdagavond zaten we nog gezellig bij elkaar. En dan krijg je vrijdagmorgen dat trieste nieuws dat ze er niet meer is. Niet te bevatten."

Wilhelmien Kwetters, ook vrijwilliger bij Achilles, kan het overlijden ook nog steeds niet echt een plaats geven. Ze kent Hermien al tientallen jaren. ,,Ik ben lang marktcollega van haar geweest. Het was een sociale en spontane meid. Ze had zich hier als niet-Veense in die korte tijd al heel geliefd gemaakt."

De begrafenis vindt donderdag plaats in Andel. Achilles Veen heeft alle activiteiten tot nader order opgeschort.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.