Volledig scherm
De vrijwilligers en bestuurders uit de drie Altena-gemeenten die de activiteiten gaan organiseren in aanloop naar de vorming van de gemeente Altena. © Bertjan Kers/BD

Met zang, sport, poëzie, toneel en veldslag naar één Altena

WIJK EN AALBURG/ALMKERK - Het is te hopen dat de Slag om Altena bij de resten van het motte-kasteel bij Almkerk dit jaar beter uitpakt dan de slag in de vijftiende eeuw. Anders is het alsnog gedaan met de herindeling van Woudrichem, Aalburg en Werkendam.

Het naspelen van de slag in juli is een van de activiteiten in aanloop naar de vorming van de gemeente Altena. Met muziek, poëzie, sport, toneel en dus de herkansing van de veldslag willen de organisatoren een  sterke band smeden tussen de 21 kernen. 

En daarbij krijgen ze ook nog hulp van de Duitsers:  De stad Altena in het Sauerland biedt muzikale bijstand tijdens de uitvoering van het op het Oude Testament gebaseerde muziekstuk The Trumpets  van Gilbert Vinter door Altena Brass, een solist, een groot koor en een orgel. Dat concert wordt uitgevoerd in de kerk in Hank.  

Opdracht voor componist

Trumpets is een bestaand stuk. Jeugdfanfare Altena heeft componist Leon Vliex opdracht gegeven om speciaal voor de gelegenheid een muziekstuk te schrijven. De bedoeling is om dat in september op een ponton uit te voeren.

De activiteiten gaan in juni van start met een hardloop- en wandelevenement. Trekker van die kar is atletiekvereniging Altena Road Runners.

De organisatie van alle activiteiten moet nog een naam krijgen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.