Volledig scherm
De Aalburgse wethouder Wijnand van der Hoeven, tweede van links, en vertegenwoordigers van Mabib bij de start van de campagne voor glasvezel in het buitengebied van de Altena-gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam. © Bertjan Kers/BD

Minder aansluitingen nodig voor aanleg glasvezel in buitengebied Altena

WIJK EN AALBURG - Als er 1.376 huishoudens in het buitengebied van Altena een aansluiting willen op glasvezel, dan ligt dat breedbandnetwerk eind 2018 in de grond.

Dat belooft Mabib, het bedrijf dat een overeenkomst heeft met de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Werkendam voor de aanleg van glasvezel. Het bedrijf kondigde aan dat de ondergrens voor aansluitingen is verlaagd. In mei ging het nog om 1.650 adressen. 

Mabib begint 18 september met de campagne. Het bedrijf stuurt brieven naar de 2.750 adressen in het buitengebied waarvan bekend is dat er geen coax-aansluiting is.  Ook bewoners van de kleine kernen als Drongelen, Uitwijk, Uppel en Babyloniënbroek kunnen meedoen. De bewoners kunnen zich tot 5 februari 2018 aanmelden. Als 50 procent een aansluiting wil, gaat het project van start. Wie na 5 februari  nog mee wil doen, betaalt fors hogere aansluitkosten.

Er zijn meer veranderingen. Contracten voor aansluiting zijn niet langer aan een adres gebonden, maar gekoppeld aan een abonnement met een provider. Daarnaast is het eenmalige aansluittarief van 250 euro vervallen. 

De aanbieders die met Mabib samenwerken zijn: 

• Solcon

• Libernet

• Kliksafe 

• W3Serve 

• CBizz 

Het gaat om providers voor de particuliere en de zakelijke markt. Mabib heeft geen contracten met grote providers als XS4All of marktleider Ziggo. 

De prijs van een standaardpakket voor bellen, tv en internet zijn volgens Mabib vergelijkbaar met de pakketten die nu worden aangeboden. Eind oktober houdt Mabib vier informatiebijeenkomsten in het Land van Heusden en Altena.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.