Volledig scherm
© Thinkstock

Nog geen verdachte in beeld na dood van Aalburgse (43) vrouw in Duitse kankerkliniek

BRACHT/WIJK EN AALBURG - De Duitse justitie en politie zeggen nog geen verdachte in beeld te hebben in de zaak rond de dood van een Aalburgse vrouw in een alternatieve kankerkliniek in Bracht, net over de grens bij Belfeld.

Het slachtoffer is de 43-jarige Joke van der Kolk uit Wijk en Aalburg. De vrouw had borstkanker en werd op maandag 25 juli opgenomen in het behandelcentrum.

Volgens de politie werd zij afgelopen zaterdag 'om onverklaarbare redenen' onwel. Ze klaagde over hoofdpijn, was verward en was even later niet meer aanspreekbaar. Zaterdag overleed de vrouw uit Aalburg in een ziekenhuis in Mönchengladbach.

Geen verdachte
De politie roept andere patiënten die in het centrum behandeld worden op een arts te raadplegen, met name wanneer zij last hebben van soortgelijke klachten als de 43-jarige Aalburgse, én contact op te nemen met het Duitse politieteam in Mönchengladbach. Volgens een woordvoerder van de officier van justitie in Krefeld gaat het om de lichtste vorm van verdenking die er bestaat in Duitsland; er is nog geen verdachte, laat staan een dader.

Non-profit
Het Klaus Ross Centrum in het Duitse Bracht biedt alternatieve behandelingen voor kanker aan die door zorgverzekeraars niet worden vergoed. ,,We zijn inderdaad een beetje maf", meldt het centrum op zijn Facebookpagina. ,,Wij werken namelijk buiten alle vergoedingen van zorgverzekeraars om. We bieden non-profit georiënteerd een effectieve behandeling aan waarbij je voor 2.000 euro twaalf keer een behandeling ondergaat in onze kliniek."

De kliniek is al enkele dagen gesloten. Op de deur hangt een briefje waarin ‘omstandigheden’ voor de gesloten deur worden opgevoerd. Klaus Ross is van huis uit technicus, zo meldt hij op zijn website en heeft twintig jaar dure ziekenhuisapparatuur verkocht. Daarna is hij gaan studeren om zich vervolgens natuurarts te kunnen noemen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.