Volledig scherm
© Thinkstock

Ondernemend en onderwijsgevend Aalburg op digitale snelweg

WIJK EN AALBURG – Ondernemend en onderwijsgevend Aalburg krijgt sneller internet. Onder de werknaam Glasnet Aalburg gaat Altena Breedband Combinatie BV (ABC) vanaf de Kromme Nol een glasvezelkabel aanleggen. De eerste spade gaat in september al de grond in. In Aalburg willen ze niet wachten op het moment dat grote providers de dienst gaan aanbieden.

De techniek wordt verzorgd door ParkNed uit Waalwijk. Met de aanleg van de glasvezelkabel wordt begonnen bij de Kromme Nol. Het traject van de digitale snelweg loopt langs de Polstraat, Berenhoeksestraat, Bedrijvenpark Perzikstraat, Wijksestraat, Groeneweg, Bagijnhof en Veensesteeg. Ondernemers, onderwijsinstellingen en overheid hebben eerste prioriteit van aansluiting. Particulieren zullen in een later stadium kunnen aanhaken.

“Een aantal grootverbruikers in Veen en Wijk en Aalburg heeft samen met het Willem van Oranje College het plan opgezet”, legt Willem Bok, bestuurder van Stichting Altena Kennispoort, uit. “Bij 45 tot 50 aansluitingen is het al echt rendabel. Dat halen we gemakkelijk. Er zijn al heel wat grote bedrijven die een aansluiting willen.”

Het is de bedoeling dat 1 januari 2017 alles operationeel is. De financiering van het project verkeert in een afrondende fase.

Waalwijk, Heusden e.o.