Volledig scherm
Een beeld van de inloopavond in het gemeentehuis van Aalburg. © Teus van Tilborg

Opnieuw weinig belangstelling voor bijeenkomst over herindelingsproces

WIJK EN AALBURG - Inwoners van Wijk en Aalburg konden maandagavond in het Aalburgse gemeentehuis terecht voor de laatste inloopbijeenkomst over de aanstaande fusie van de drie Altena-gemeenten. De belangstelling was niet overweldigend, maar toch groter dan in de gemeenten Werkendam en Woudrichem.

Bezoekers konden ook in Wijk en Aalburg meer te weten komen over deze fusie die op 1 januari 2019 zijn beslag moet krijgen. Bestuurders en ambtenaren waren aanwezig om waar nodig vragen te beantwoorden of een toelichting te geven.

Het was een gevarieerd gezelschap dat de moeite genomen had naar het gemeentehuis te komen. Jongeren en ouderen, vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen en voor- en tegenstanders van de fusie. Burgemeester Fons Naterop gaf aan ondanks de toch tegenvallende opkomst bij de inloopavonden niet ontevreden te zijn over de betrokkenheid van de inwoners. Daarvoor wees hij op het grote aantal personen dat actief betrokken is bij de visievorming voor de nieuwe gemeente en op het grote aantal suggesties voor de naamgeving van de gemeente.

Het herindelingsontwerp kan nog enkele weken in de gemeentehuizen van de drie gemeenten ingezien worden. Reacties moeten uiterlijk donderdag 22 december bij een van de gemeentehuizen zijn ingediend.

Waalwijk, Heusden e.o.