Volledig scherm
Een lesauto. Foto ter illustratie. © ANP

Politie berispt rij-instructeur in Aalburg: 'even' op stoep parkeren mag niet

In de gemeente Aalburg heeft de politie een rij-instructeur die zijn leerling op de stoep liet parkeren aangesproken. 'Als dit een examen was geweest, was de leerling gezakt'. 

In één van de Aalburgse kernen troffen wijkagenten een lesauto op de stoep aan. ,,En dat hoort niet. De stoep is voor voetgangers, daar mag je niet op rijden en niet op stilstaan'', licht één van hen toe. De instructeur verklaarde weliswaar dat het maar 'eventjes' was, maar daar neemt de politie geen genoegen mee.

Flauwekul

,,De instructeur deed het af als flauwekul, maar dat is het natuurlijk niet. Als dit een examen was, dan was de leerling gezakt. Gelukkig voor de leerling was het een gewone rijles.'' De instructeur werkt voor een grotere rijschool ergens in Brabant. De politie laat weten het bedrijf te zullen aanschrijven. ,,We vinden dat een rijschool het moet weten als een instructeur de verkeersregels niet serieus neemt, we sturen de brief als waarschuwing.'' 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.