Volledig scherm
Rookmelders maken deel uit van het basispakket van Leefsamen. © dreamstime

Pro Seniore uit kritiek op proef Aalburg met Leefsamen

WIJK EN AALBURG - Waarom trekt de gemeente Aalburg 30.000 euro uit voor iets wat er al is? Joyce Lubbers, voorzitter van Stichting Welzijn Pro Seniore, vindt dat de gemeente beter kan investeren in echte investeringen om mensen langer zelfstandig en veilig te laten wonen. 

Aalburg wil zes maanden proberen of Leefsamen nuttig is voor mensen die alleen wonen. Vijftig huishoudens kunnen worden aansluiten op het systeem voor sociale alarmering. 

Tot de technische hulpmiddelen behoren rook- en bewegingsmelders en een paniekknop waarmee mensen een alarmcentrale kunnen bereiken. Pro Seniore werkt daar al jaren mee en heeft in Aalburg en omliggende gemeenten driehonderd aansluitingen. ,,Bijna alle diensten die Leefsamen wil aanbieden, verleent Pro Seniore al of kan de stichting met anderen aanbieden."

Veel geld

Wethouder Kees Schreuders is het niet met Lubbers eens. ,,We mikken op een nieuwe doelgroep, mensen die alleen wonen en zich daar niet senang bij voelen. Ja, 30.000 euro is veel geld, maar ik hoop dat u na de proef kunt zeggen dat het waardevol was. 

Waalwijk, Heusden e.o.