Volledig scherm
De raad wil multifunctioneel centrum d'Alburcht aan de Perzikstraat uitbreiden, zodat de dorpshuisfunctie behouden blijft. © Bertjan Kers/BD

Raad Aalburg: 'Met uitbreiding kan d'Alburcht dorpshuis blijven'

WIJK EN AALBURG - Een bescheiden verbouwing kan de oplossing zijn voor het behoud van de dorpshuisfunctie van MFC d'Alburcht in Wijk en Aalburg.

Dat is de uitkomst van de allerlaatste begrotingsvergadering van de gemeente Aalburg. In 2018 staat de begroting van Altena op de agenda. 

CDA, SGP,  ChristenUnie en BAB presenteerden samen het plan om voor d'Alburcht te kiezen en niet voor het gebouw van Bubeclu, aan de overkant van de Perzikstraat. Met de verkoop van dat gebouw kan de verbouwing van d'Alburcht betaald worden. Voor de activiteiten van Bubeclu is na uitbreiding van het multifunctionele centrum volgens de meeste Aalburgse politici plaats genoeg. 

De raad maakt haast met de plannen en wil uiterlijk 1 mei een besluit nemen. Voor het bestuur van d'Alburcht is het besluit goed nieuws. Voorzitter Nico van Bergeijk had gewaarschuwd dat het voltallige bestuur zou opstappen als de uitkomst anders was geweest. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Waalwijk, Heusden e.o.