Volledig scherm
De rekken met zonnebrillen waren vanochtend leeg. © Kroon Optiek

Rekken vol zonnebrillen leeggeroofd bij Kroon Optiek in Aalburg

AALBURG - Inbrekers hebben vrijdagnacht toegeslagen bij Kroon Optiek in Aalburg. De daders namen alle zonnebrillen uit de winkel mee. 

Volgens de politie sloegen de inbrekers afgelopen nacht tweemaal toe bij de opticien aan de Berenhoeksestraat. De eerste keer om 01.30 uur en de tweede keer rond 03.30 uur. De daders hadden een duidelijk doel: de zonnebrillen. ,,De rest hebben ze gelukkig laten hangen. De winkel heeft verder ook geen schade'', laat eigenaar David van Helden weten. ,,Een raam is geforceerd en that's it.'' 

Omdat de ondernemer graag wil weten wie de inbraak op zijn geweten heeft, heeft hij beelden van de inbraak gedeeld op Facebook. ,,Dat bericht is momenteel 440 keer gedeeld, veelal door lokale mensen. Als de dader hier uit de buurt komt, is er een grote kans dat hij herkend wordt.'' 

Beloning

Van Helden nam vandaag direct maatregelen zodat zijn zaak geen tweede keer slachtoffer wordt. ,,In de winkel worden maatregelen genomen. Er wordt hard gewerkt om te zorgen dat dit niet weer gebeurt. En als het gebeurt, dat de daders niet zo makkelijk weg kunnen.'' Ook looft de eigenaar een beloning uit voor degene die de gouden tip heeft die leidt naar de daders. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gorinchem en omstreken? Schrijf je hier in!

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.