Volledig scherm
Aalst, recreatieplas Neswaarden © Marc Bolsius

Rijkswaterstaat, politie en gemeenten pakken samen vaarovertredingen aan op Afgedamde Maas

ZALTBOMMEL/AALBURG/WOUDRICHEM - De gemeenten Zaltbommel, Aalburg, Woudrichem gaan samen met de politie en Rijkswaterstaat vaarovertredingen op de Afgedamde Maas aanpakken. De gemeenten en de politie vinden dat het afgelopen moet zijn met het asociale vaargedrag op het water.

De Afgedamde Maas is het water tussen de Maas en de Waal waar veel inwoners van de gemeenten Aalburg, Woudrichem en Zaltbommel recreëren. "Om het recreëren voor de gebruikers plezierig en veilig te blijven houden, vragen wij de gebruikers van snelle motorboten zich te houden aan de maximum snelheid", zeggen de partijen in een gezamenlijke verklaring.

Woonarken
Om te voorkomen dat er hinderlijke waterbeweging en golfslag ontstaan aan de afgemeerde schepen en woonarken, geldt op de Afgedamde Maas een maximum vaarsnelheid van 9 kilometer per uur. "De meeste vaarweggebruikers houden zich aan deze maximumsnelheid. Wel komt het helaas toch regelmatig voor dat recreanten en vaarweggebruikers met een snelle motorboot deze snelheid frequent overtreden. Hiermee wordt de veiligheid van anderen in gevaar gebracht."

Handhaven
​Schippers van snelle motorboten krijgen dit jaar extra aandacht van deze gemeenten, de Politie en Rijkswaterstaat. Er zal extra aandacht zijn voor de kentekens op snelle motorboten en de maximum snelheid van 9 km/u op de Afgedamde Maas en uiteraard zal ook handhavend opgetreden worden.

Waalwijk, Heusden e.o.