Volledig scherm
© Pim Wever

Rotondes Altena opgefleurd met kunstwerken

LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA - De drie kunstwerken voor de rotondes op de N283 en N322 zijn ontworpen door Pim Wever, Jaap Hartman en Harmke Koning. Bij de Kromme Nol en de Molenkade in Dussen komen twee robuuste werken, bioscoop Hollywoud krijgt een meer lichtvoetig geheel.

De provincie stelde in 2009 120.000 euro beschikbaar voor de aankleding van de rotondes. Pim Wever koos voor de Aalscholver, met daarin verweven de rivieren die het gebied kenmerken. Voor de kenners is de Biesbosch herkenbaar in het ontwerp dat 5,50 meter hoog wordt. De Wever maakt ook het Marianne Vos kunstwerk op de rotonde in Meeuwen. Jaap Hartman ontwierp het kunstwerk op de rotonde in Dussen, in de vier panelen van corthen staal zijn de elementen natuur, mensen, lucht en water herkenbaar.

Het ontwerp van Harmke Koning uit Wijk en bij Duurstede is meer lichtvoetig, uitgevoerd in buizen en staaldraad met daarop een soort bloemblaadjes, die doorschijnend zijn en zo steeds van kleur verschieten.

Volledig scherm
© Pim Wever
Volledig scherm
De Hartmanrotonde © Hannie Visser
Volledig scherm
De Aalscholverrotonde © Hannie Visser
Volledig scherm
Kunstenaars Pim Wever, Jaap Hartman en Harmke Koning ontwikkelden drie kunstwerken voor de rotondes op de N283 en N322 © Hannie Visser
Volledig scherm
© Pim Wever
Volledig scherm
Het kunstwerk dat bij de rotonde van Hollywoud in Almkerk verrijst © Hannie Visser