Volledig scherm
© Marry Bouman

Stembus voor kiezen naam nieuwe gemeente wordt goed benut

WIJK EN AALBURG – Sinds zaterdag mogen inwoners van 16 jaar en ouder van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem stemmen op de naam van de nieuwe fusiegemeente. Er kan een keuze gemaakt worden uit vier namen: Almerwaard, Altena, Altena Biesbosch en Maas en Merwe. Stemmen kan naast digitaal ook in zes verzorgingshuizen waar een stembus staat.

Bij zorgplein Maaswaarden in Wijk en Aalburg waren maandag binnen een uur 25 stemmen uitgebracht. Willie van der Stelt uit Wijk en Aalburg stemde voor de naam Altena. “Daar zijn we al een beetje aan gewend.” Dirk en Nel van de Mooren kwamen vanuit Meeuwen hun stem uitbrengen. “We moesten toch hier in de buurt naar de winkel. We hebben allebei voor Altena gekozen. ” Ze zijn allebei voorstander van het stemmen voor een nieuwe naam. “Het stemmen kost de drie gemeenten uiteraard geld maar we vinden het wel goed dat we ook inspraak hebben.”

Stemmen in de zes verzorgingshuizen kan tot 22 november 17.00 uur en kan dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur. Digitaal stemmen kan tot 22 november 23.59 uur.

Waalwijk, Heusden e.o.