Volledig scherm
Het bestuur van SLF op de nieuwe locatie in Meeuwen © Teus van Tilborg

Streekdagen van Almkerk naar Meeuwen vanwege veiligheid

MEEUWEN – Vanwege veiligheidsredenen zullen de jaarlijkse Streekdagen in het vervolg in Meeuwen worden gehouden, in plaats van in Almkerk. De organiserende stichting Landbouwfestiviteiten Land van Heusden en Altena (SLF) breekt daarmee met een jarenlange traditie.

Voorzitter Christian van Winden houdt nog wel een slag om de arm. “Je weet nooit wat er nog kan gebeuren. De gemeentelijke vergunning is nog niet definitief, maar het Aalburgse college van B en W is positief. Ook andere betrokkenen zoals de dorpsraad zijn positief.”

De nieuwe locatie van het jaarlijkse 2-daagse evenement is de boerderij van Henk de Fijter, aan de Dorpsstraat in Meeuwen, grenzend aan de provinciale weg N283. “Het is een prachtige locatie waar we vooruit kunnen”, aldus Van Winden. De veiligheid heeft vooral betrekking op de truckpulling. De baan in Almkerk was aan de krappe kant en kon daar ook niet veranderd worden.”

Met het aansnijden van een taart op de nieuwe locatie door Van Winden werd naar de komende Streekdagen vooruit gekeken. Het evenement wordt op vrijdag 2 en zaterdag 3 september gehouden. De locatie mag dan anders zijn, de opzet blijft hetzelfde. Van Winden. “We gaan er weer iets moois van maken.”

Waalwijk, Heusden e.o.