Volledig scherm
© Marry Bouman

Tientallen belangstellenden voor ‘Park Veldzicht’ in Genderen

GENDEREN – Bij het voormalig zwembadcomplex Veldzicht aan het Lange Pad in Genderen was zaterdag een open dag. Vanaf mei moet het complex omgetoverd zijn in Park Veldzicht waar dan een kinderboerderij, speeltuinen, een lunchroom en ruimten voor educatie en dagbesteding gecreëerd zijn.

Tientallen belangstellenden werden door initiatiefnemer Tonny Bros rondgeleid over het terrein. ,,De rode draad is om in gezamenlijkheid, burgers en gemeente, Veldzicht weer een plek te laten zijn waar weer dingen gebeuren, waar men steun kan vinden, een zinvolle daginvulling plaats vindt en waar men elkaar ontmoet”, aldus Bros.

Vrijwilligers
Maar voor het allemaal zover is, zal er nog veel moeten gebeuren. In Veldzicht heeft de vernielzucht haar sporen achtergelaten. Maar de voorlopige ‘meedenkgroep’ die behalve uit Bros ook bestaat uit Jan van der Heijden, Ria van der Pol en Willeke van der Heijden, laat zich niet uit het veld slaan. ,,Als een week lang hier een aantal vrijwilligers op los gelaten wordt, ken je niet meer terug”, is Tonny Bros optimistisch.

EcoPark
Het burgerinitiatief Park Veldzicht kan alleen tot stand komen wanneer veel vrijwilligers er de schouders onderzetten. ,,Veldzicht is en blijft een plek voor iedereen. Voor de gemeenschap. Het is echt een project in het kader van Samen Doen”, aldus Bros. Het initiatief leent zich ook goed voor de realisatie van een EcoPark. Er zijn al stemmen opgegaan om in het park een collectief zonnepanelenproject op te starten.

Waalwijk, Heusden e.o.