Twee aanhoudingen na nieuwe autobrand in Veen; politie en brandweer bekogeld

UPDATEVEEN - Nieuwjaarsnacht is al lang niet meer het enige tijdstip waarop in Veen 'los' wordt gegaan: in de nacht van donderdag op vrijdag zijn politie, brandweer en pers bekogeld bij een auto die in brand was gestoken aan de Witboomstraat. Enkele tientallen relschoppers keerden zich hier kort na middernacht tegen de hulpverleners. De politie heeft twee personen aangehouden.

Volgens getuigen was de sfeer uitermate grimmig  en werd er gevochten met de politie en met stenen en bierflessen gegooid. De politie verrichte enkele charges om de relschoppers uiteen te drijven. Deze verspreidden zich daarna in de omgeving en sloegen de brandhaard aan de Witboomstraat in kleine groepjes op afstand gade. De politie hield niet meteen relschoppers aan, maar een woordvoerder sloot niet uit dat dit later in de nacht alsnog zou gebeuren.

Tijdens de rellen werden ook fotografen uit veiligheidsoverwegingen met klem door de politie geadviseerd te vertrekken. Die was in groten getale aanwezig in de Witboomstraat met ongeveer tien politieauto's. Ook zou een hondenauto in Veen aanwezig zijn. De brandweer was uitgerukt met één blusvoertuig.

Tijdens oud en nieuw wordt het kruispunt van de Mussentiend, de Witboomstraat en de Van der Loostraat in Veen afgesloten voor alle verkeer. Dat meldde de gemeente Aalburg. Tijdens en voorafgaand aan de jaarwisselingen worden er ‘traditioneel’ sloopauto’s in brand gestoken. Het liefst midden in het dorp, op het Veense kruispunt. ,,Stoken op de openbare weg is verboden", schrijft de gemeente op haar site. Dat weerhield de brandstichters er zowel deze als vorige nacht niet van sloopauto's in brand steken in de dorpskern van Veen. Deze nacht gecombineerd met het gooien van stenen en vechtpartijen.

Volledig scherm
Het uitgebrande wrak, gefotografeerd nádat relschoppers waren vertrokken. © Anja van Beek/FPMB
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement