Volledig scherm
Internetflits jaarmarkt Wijk en Aalburg © M Bouman

Veel bezoekers en gezelligheid op jaarmarkt Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG - Duizenden bezoekers en gezelligheid karakteriseerden zaterdag de 34e jaarmarkt van Wijk en Aalburg. Na lange tijd was de markt niet gesitueerd rondom het gemeentehuis maar stonden de kramen weer in het centrale gedeelte van het dorp rondom het marktplein waar het 34 jaar geleden ook begon.

De rentree viel bij zowel inwoners als marktlieden in de smaak. ,,Dit is veel gezelliger", reageert dorpsbewoner Ad de Bruin. ,,In de Bergstraat is het door de bomen donkerder." John de Ruijter beaamt het. ,,Ook veel centraler. Je komt als je de kramen in de aanliggende straten hebt bezocht telkens weer terug op het marktplein."

Vishandel Dries van den Berg uit Harderwijk is al voor de 34e keer in Wijk en Aalburg. De verhuizing legt hem geen windeieren. Rijen mensen voor zijn kraam. ,,Ik heb hier ook een superplaats. Om half acht stonden er al mensen op ons te wachten."

Naast de warenmarkt en rommelmarkt was er voor de eerste keer ook een beweegmarkt waar sportverenigingen demonstreerden over hun discipline. Ook was er een modeshow en muziekoptredens.

Hart van Aalburg organiseerde de jaarmarkt voor de eerste keer. De winkeliersvereniging nam het stokje over van de dorpsvereniging. 

Waalwijk, Heusden e.o.