Volledig scherm
De raad in Aalburg. © Gert-Jan Buijs/Bd

Veens tegengas tegen ‘slopen’ parkje

WIJK EN AALBURG - Wethouder Pim Bouman dacht het Groenomvormingsplan – zijn bezuinigingsoperatie op het openbaar groen – nog zo goed te hebben gecommuniceerd. De realiteit bleek dinsdagavond anders, in ieder geval bij Jeanette van der Velden uit Veen. Zij kwam inspreken en gaf Bouman ervan langs.

Tot verbazing van Van der Velden is de groenvoorziening aan de Wilhelminastraat in haar woonplaats ‘compleet vernield’. „Alles is met de grond gelijk gemaakt”, hield ze de gemeenteraad voor. „Daar ben ik het totaal niet mee eens. Hebben jullie daar wel over nagedacht?”

Ze had inmiddels begrepen dat het allemaal deel uitmaakte van de gemeentelijke groenomvormingsplannen van wethouder Pim Bouman. Die houden in dat veel duurdere borders en zones met struiken worden vervangen door goedkoper gras. Bewoners konden wel groenstroken adopteren. Van der Velden stelde daar niks van mee te hebben gekregen, en ze had er ook geen boodschap aan. „Van dat rooien had je dat parkje nog vijf jaar kunnen onderhouden”, wierp ze Bouman voor de voeten. „Ik ben gewoon kwaad!” Bouman vond dat hij het plan goed genoeg had gecommuniceerd, maar beloofde nog met Van der Velden in gesprek te gaan.

Waalwijk, Heusden e.o.