Volledig scherm
Het ruim 3 meter brede fietspad. Op de achtergrond de waterkering van Waterschap Rivierenland in het Heusdensch Kanaal. © Marry Bouman

Veilig en breed fietspad bij De Kromme Nol is zo goed als klaar

WIJK EN AALBURG Het nieuwe geasfalteerde fietspad dat loopt vanaf de afrit van de Heusdense brug richting De Kromme Nolkering is zo goed als klaar. Het 450 meter fietspad moet alleen nog aan de zijkanten afgewerkt worden. 

Dat zal volgens een woordvoerder van de gemeente Aalburg nog deze week of begin volgende week gebeuren. Vervolgens mogen de fietsers er gebruik van maken. Eind mei zal het fietspad officieel worden geopend.

Drie meter breed

Er lag al lang een idee om op de dijk naast De Kromme Nol een fietspad aan te leggen. Om de kosten (65.000 euro) het hoofd te kunnen bieden werd subsidie gevraagd aan de provincie.  Het fietspad is drie meter breed. Dat was ook een eis om voor subsidie in aanmerking te komen. 

Het voordeel van het nieuwe fietspad is dat de fietsers nu niet meer gebruik hoeven te maken van een gedeelte van de drukke De Kromme Nol.

Het nieuwe fietspad begint na de noordelijke afrit van de Heusdense brug en eindigt bij de T- kruising De Kromme Nol/Maasdijk. 

Voor Arie Vink, die er elke vrijdag een standplaats heeft voor zijn palingkraam van rokerij ’t Tonnetje, wordt plek gemaakt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.