Volledig scherm
Project 'Verkeersveiligheid in de Groeneweg' afgerond © Marry Bouman

Veiliger oversteken naar dorpshuis en De Hanen Weide

VEEN - Fietsers en wandelaars kunnen nu een stuk veiliger de Groeneweg in Veen oversteken richting het dorpshuis en het voetbalterrein van Achilles Veen. Wethouder Pim Bouman van de gemeente Aalburg knipte woensdagmiddag symbolisch een lint door als eindschot van het project 'Verkeersveiligheid in de Groeneweg'.

Met het verbreden van het fietspad tussen de Wijksestraat en de Schmitzstraat, de aanleg van middengeleiders, de aanleg van een brug en andere noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden aan de toewegen, is de veiligheid rondom de Groeneweg drastisch omhoog geschroefd. Dat was ook hard nodig sinds de realisatie van het sportpark De Hanen Weide en het nieuwe dorpshuis aan de andere kant van de Groeneweg en de daarmee gepaard gaande verkeersintensiviteit.

Het project kende een lange voorbereiding, schetste wethouder Bouman. ,,Wel meer dan twee jaar. En halverwege was er nog een grote vertraging omdat Arriva de bushaltes uit het dorp wilde halen en de bushaltes juiste hier tegenover het dorpshuis wilde laten aanleggen. Toen moest alles weer anders. Gelukkig hebben we Arriva er van kunnen overtuigen door het dorp te blijven rijden en zodoende konden onze opgestarte plannen toch voortgezet worden", aldus Bouman. Vervolgens klaarde aannemer Zijlstra Infra uit Giessen het karwei in zes weken tijd.

Het project, waarbij gelijk een portie onderhoud werd betrokken, kostte ongeveer een half miljoen euro. Maar daar mogen de subsidies van de Provincie nog worden afgetrokken. ,,Wij als gemeente draaiden alleen op voor de kosten van het onderhoud zoals het vernieuwen van het wegdek van een gedeelte van de Groeneweg en het fietspad", lichtte Bouman toe. "Dat was ook heel hard nodig. Het asfalt van de Groeneweg was helemaal op en het wegdek van het fietspad was ook op."

Bij het project waren zowel de dorpsraad en als het dorpshuis betrokken. Bouman: ,,Die hebben we mee laten denken. Dit is echt een gezamenlijk resultaat." De dorpsraad is ook happy met de aangebrachte verbeteringen maar heeft nog een nadrukkelijke wens. ,,We zijn nog niet klaar daar, vinden wij als dorpsraad. Er moet ook nog iets gebeuren met de kruising Bagijnhof/Veensesteeg. Dat is een heel gevaarlijk punt", attendeert Dorpsraad-bestuurder Willem Bok.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.