Volledig scherm
Burgemeester Yves de Boer van Werkendam tekent de verklaring van Almkerk. Zijn collega’s van Aalburg en Woudrichem kijken toe. © Teus van Tilborg

Verklaring van Almkerk ondertekend op Dag van de Toekomst; op weg naar nieuwe gemeente

ALMKERK – Tijdens de Dag van de Toekomst, die geheel in het teken stond van de komende fusie van de drie gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem per 1 januari 2019, is zaterdag de Verklaring van Almkerk getekend door gedeputeerde A. Spierings en de burgemeesters Fons Naterop van Aalburg, Yves de Boer van Werkendam en Arie Noordergraaf van Woudrichem.

De verklaring werd tevens ondertekend door vertegenwoordigers van alle visiegroepen uit de samenleving die zich de afgelopen maanden hebben beziggehouden met de ontwikkeling van een visie voor de nieuwe gemeente. In deze verklaring leggen de drie gemeenten vast dat ze in samenwerking met de provincie gaan werken aan een nieuwe innovatie gemeente.

Toekomstvisie
Daarbij willen ze de kansen in de vorm van experimenten benutten voor de herindelingsdatum zodat inwoners, bedrijven en instellingen de vruchten daar al eerder van kunnen plukken. Om dit bereiken wordt een toekomstvisie opgesteld door middel van een interactief proces met de samenleving.

De Dag van de Toekomst leverde daar al een bijdrage aan. De meer dan twintig visiegroepen presenteerden zich daar met hun ideeën en iconen. Opvallend was het enthousiasme waarmee dit gebeurde. ,,Het is nu zaak dit vast te houden. Maar dit pakken ze al niet meer van ons af”, zei Fons Naterop aan eind van de bijeenkomst. ,,Het is een fantastisch groot resultaat."

Waalwijk, Heusden e.o.