Volledig scherm
Verwendag voor mantelzorgers in Wijk en Aalburg. © Marry Bouman

Verwendag voor zestig mantelzorgers in Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG – Zestig mantelzorgers hebben zich donderdag in MFC d’Alburcht in Wijk en Aalburg laten verwennen op de mantelzorgdag. Met als thema ‘Ja, zorg goed voor jezelf’ konden de mantelzorgers zich eens een keer zelf laten verzorgen door specialisten op het gebied van huidverzorging, pedicure en manicure. Ze konden ook deel nemen aan een bewegingsprogramma en timemanagement.

De mantelzorgdag werd georganiseerd door de gemeente Aalburg. ,,We doen elk jaar iets speciaals. Deze keer dus deze verwendag”, aldus Bea Nijhof consulent mantelzorg. Het aantal van zestig viel Nijhof niet tegen. ,,Ik vind het nog heel wat. Veel mantelzorgers hebben niet in de gaten dat dit soort activiteiten speciaal voor hen in het leven zijn geroepen.”

Wilma van Wijlen uit Wijk en Aalburg, mantelzorger voor dochter Willemijn, kreeg onder meer een schoonheidsbehandeling van Salon Challenge. ,,Ik vind deze dag een mooi initiatief. Heerlijk dat je zo eens lekker wordt verwend. En je ziet ook andere gelijke mensen en ontdek je gemeenschappelijke dingen.”

Waalwijk, Heusden e.o.