Volledig scherm
Timmerdorp Gameren. © Marry Bouman

Voor 24ste keer timmerdorp in Genderen

GENDEREN – Even geen klop, klop donderdagmiddag in timmerdorp Genderen maar spelletjes. Koekhappen is één onderdeel. “Ik doe toch liever timmeren”, zegt Koen Schouten (6). Met nog enkele andere kinderen heeft hij de hut ‘De Superboeren’ gebouwd. Een groot groen schot met twee ronde gaten staat voor de hut. “Dat is een tractor”, verduidelijkt Luuk van Hemert (7). “Een John Deere kun je toch wel zien want hij is groen.”

Deze week leven zestig kinderen zich uit in timmerdorp Genderen. Het is voor de 24ste keer. “Het leeft elk jaar heel erg hier op het dorp”, zegt voorzitter Alida Lamers van Stichting Timmerdorp Genderen. Deze keer zijn er wel minder ‘timmermannen en –vrouwen’. “Het is een ongunstige week voor ons. Vanwege de bouwvakantie zijn er minder kinderen. Het is nu wel meer relaxed.”

Traktatie
Zes hutten staan in volle glorie in de zon te schitteren. Het thema dit jaar is boerderij. Om half drie is ‘het feest’. Wethouder Pim Bouman trakteert namens de gemeente op ijs. “Jullie hebben zo hard gewerkt vandaag in de zon.” Maar er is ook enige huiver. “Hij gaat ook over bouwvergunningen”, zegt een vrijwilliger. “Als hij nu maar niet een hut afkeurt.”

Slaapfeestje
Het timmerdorp Genderen bestaat nog één dag. Donderdagavond is er in de tent een bonte avond met een diskjockey en 's nachts wordt er in de hutten geslapen. Vrijdagavond is er ten slotte nog de afsluiting. “Dan gaat al het hout op een grote hoop en wordt het onder toezicht van de jeugdbrandweer van Hedel opgestookt”, vertelt Lamers.

Waalwijk, Heusden e.o.