Volledig scherm
Festivalmuntjes van bioplastic dat gemaakt is uit rioolslib. © Brabantse Delta

Waterschappen zijn trots: bioplastic uit rioolslib dingt mee naar innovatieprijs

GENDEREN/BOXTEL/BREDA - Het van rioolslib gemaakte bioplastic is genomineerd voor een innovatieprijs . Het project van onder meer de waterschappen Brabantse Delta in Breda en De Dommel is een van de drie genomineerden voor de verkiezing van de Water Innovator of the Year.

De prijs wordt 15 februari uitgereikt tijdens het congres Watervisie in Rotterdam. 

De eerste kilo grondstoffen voor het afbreekbare bioplastic werd in 2015 gepresenteerd bij  Oerlemans Plastics in Genderen.  Volgens Brabantse Delta is de tijd rijp om van de experimenteerfase over te gaan naar productie van de grondstof op grotere schaal. 

Het project van de waterschappen moet het opnemen tegen een systeem van NOAH om slib sneller te scheiden  van afvalwater en een methode om op nanoschaal verontreinigng uit water te halen.

Onderzoek

Wateronderzoeksinstituut Wetsus in Friesland start dit jaar twee onderzoeken naar verbetering van de productie en het in de markt zetten van bioplastic. Dat onderzoek  krijgt steun van SNB in Moerdijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.