Volledig scherm
Trident ondersteunt belang van schone Afgedamde Maas © Marry Bouman

Watersporters van Trident ondersteunen belang van schone Afgedamde Maas

WIJK EN AALBURG- De Wijkse Zeilvereniging Trident organiseert zaterdag en zondag onder het motto '#MijnBron en wees er zuinig op' zeilwedstrijden.

Met de #MijnBron-campagne wordt door waterleidingsbedrijf Dunea aandacht gevraagd voor de schoonheid van de Afgedamde Maas. Met het zeilevenement onderstreept ook Trident dat het belangrijk is dat het Maaswater schoner wordt. ,,Een bewustwording van een schone Maas juichen ook de watersporters toe en zij willen zich als ambassadeurs daar hard voor maken", legt Trident-bestuurder Cees van Berkel de samenwerking met Dunea uit.

In een tent zagen zaterdagmiddag belangstellenden op welke manier Dunea, dat drinkwater tapt uit de Maas voor de inwoners van Den Haag en omgeving, het water zuiver probeert te houden. ,,We krijgen veel vragen over 'de bellenbaan' hier verderop waar ijzersulfaat wordt ingepompt tegen algengroei", vertelt Dunea-medewerker Wijnand Simons. Ook de monsterboot 'De Arnold J' was aanwezig. Tevens konden kinderen waterproefjes doen en spelenderwijs leren hoe drinkwater wordt gezuiverd.

Op beide dagen wordt er in diverse klassen gezeild. Wedstrijdleider Corné van Beek keek zaterdagmiddag tijdens de sprintwedstrijden met gepaste trots naar de jeugdzeilers in de O'pen Bic-klasse. ,,Zes zeilers in dit veld hebben we zelf opgeleid

Waalwijk, Heusden e.o.