Volledig scherm
A. Arie van Loon, SGP Aalburg

Wethouder Van Loon (Aalburg): 'Geen fouten bij samenstelling begroting 2018'

WIJK EN AALBURG- Wethouder Arie van Loon (SGP) blijft er bij dat bij de samenstelling van de begroting 2018, waarin de voorgenomen verkoop van het gemeentehuis is verwerkt, geen fouten zijn gemaakt. Volgens hem gaat het om een verschil van visie op de begrotingsregels. ,,We wilden laten zien dat we niet aan het potverteren zijn."

Van Loon reageerde dinsdag op kritiek vanuit de gemeenteraad en vooral van de oppositie. Deze kritiek is terug te voeren op de gang van zaken rond de verkoop van het gemeentehuis van Wijk en Aalburg. Gedeputeerde Staten hadden daar aanvankelijk hun bedenkingen bij, vooral over de besteding van de opbrengst.

Kees de Waal (Progressief Altena) herinnerde eraan vorig jaar al gezegd te hebben dat de begroting op drijfzand was gebaseerd, wat door de provincie is bevestigd.

Transparant

Omdat de provincie de begroting gedeeltelijk heeft goedgekeurd, is een wijziging daarvan noodzakelijk. De Waal vindt het jammer dat in dit stuk niet wordt erkend dat fouten zijn gemaakt. ,,Waarom erkent u die fouten niet en legt u geen verantwoording af? We moeten transparant zijn."

Volgens Van Loon wordt met het nieuwe voorstel waar de provincie mee instemt, weliswaar met een bochtje, hetzelfde bereikt als aanvankelijk de bedoeling was. Wel moeten na een beoordeling enkele plannen afvallen.

Als de raad later deze maand groen licht geeft zullen de volgende plannen dit jaar nog uitgevoerd worden: plannen voor scholen en pleinen (50.000 euro), het waarborgen zalenfunctie d'Alburcht (50.000 euro), Marktplein Wijk en Aalburg (10.000 euro), versterking identiteit dorpskernen (175.000 euro) en uitvoering mini-idops (50.000 euro).

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement