Volledig scherm
Deze caravan staat verkeerd geparkeerd. © Wijkagenten Aalburg

Wijkagenten waarschuwen voor fout geparkeerde caravans: 'Alle smoesjes hebben we al gehoord'

AALBURG - Het is zomer en dus worden de caravans ingericht voor de vakantiereis. En dat is prima, op voorwaarde dat de caravan juist geparkeerd wordt. Dat gebeurt echter lang niet altijd.  

'Maar zo willen we die niet zien', schrijven de wijkagenten van Aalburg op Twitter. Ze ergeren zich groen en geel aan de witte vakantiebakken, die overal in straten worden neergezet. Soms blokkeren ze doorgangen, of staan ze gevaarlijk dicht op de weg. 

De agenten waarschuwen er meteen bij: 'Smoesjes waarom de caravan toch echt eventjes zo moet staan hebben we al in alle vormen en maten gehoord.'

In de meeste gemeenten mag een caravan maar drie dagen op een openbare parkeerplaats worden gestald. Dat is lang genoeg om de sleurhut vlak voor de vakantie in te laden, en daarna weer uit te laden. Staat een caravan er langer dan drie dagen, riskeert de eigenaar een boete. 

  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.