Volledig scherm
De protesteerders van Wilhelmina '26 in de raadszaal. © Gert-Jan Buijs/BD

Wilhelmina blijft in dubio; extra veld mag hooguit 3 ton kosten en voetbalclub moet meebetalen

WIJK EN AALBURG - Wethouder Wijnand van der Hoeven had dinsdag een zware avond. Met een tribune vol leden van Wilhelmina’26 in zijn rug moest hij hard maken dat de club, volgens de normen voor veldbelasting, geen recht heeft op een extra semi-kunstgrasveld.

De gemeenteraad had in 2014 al geld beschikbaar gesteld voor dat semi-kunstgrasveld. Van der Hoeven wil dat geld – waar nu ruim 305.000 euro van over is – terug laten vloeien naar de gemeentekas. Zijn argumenten: 'Ten eerste zou het veld voor Wilhelmina dat budget van dik 3 ton overschrijden'. Daarnaast zou de club niet willen meebetalen.

Veldbelasting
De raad bleek uiterst verdeeld, ook dwars door de coalitie.Van der Hoeven zei veel, maar het belangrijkste was dat hij geen zin had terug te gaan naar Wilhelmina als de raad hem geen financiële ruimte geeft, of dat er anders met de normen voor veldbelasting wordt omgegaan. Uiteindelijk zegde Van der Hoeven toe dat hij opnieuw met Wilhelmina gaat praten. Uitgangspunten: 'De club moet meebetalen en het budget van 305.000 euro is bindend'.

Waalwijk, Heusden e.o.