Volledig scherm
In de woning werd onder andere 150 gram cocaïne gevonden. © anp

Woning Hubertus Schreudershof in Veen gaat drie maanden dicht na drugsvangst

VEEN - Een woning aan de Hubertus Schreudershof in Veen wordt per direct gesloten op last van de burgemeester Fons Naterop. Dat meldt de gemeente Aalburg vandaag. Vrijdagavond werd er bij een drugsactie een grote hoeveelheid harddrugs en verboden wapens in de woning gevonden.

Gisteravond meldde de politie al dat de drie verdachten, een 25-jarige man en een vrouw van 24 uit Veen en een 46-jarige man uit Culemborg, langer in voorarrest blijven. De rechter vindt het dus een ernstige zaak, aldus de politie. In de woning zijn vrijdag onder andere vier kilo amfetamine, ruim 150 gram cocaïne en zo’n 250 pillen gevonden.

De woning blijft zeker drie maanden afgesloten, tot 2 oktober. Naterop kwam tot de beslissing om de veiligheid van de omwonenden in Veen te kunnen garanderen. ,,Het gaat hier om een zorgelijke situatie, zeker als ik kijk naar de hoeveelheid drugs die is gevonden”, licht hij toe. Hij roept burgers op om verdachte situaties of vermoedens van drugshandel altijd bij de politie te melden.

Zo kwam de politie ook tot de drugsactie in de woning in Veen. Er werd vrijdag onderzoek gedaan na meerdere klachten van omwonenden.