Volledig scherm
René de Jager en Anky Straathof legden hun zorgen over arbeidsmigranten voor aan de Aalburgse raadsleden. © Bertjan Kers/BD

Zorgen over aantallen arbeidsmigranten: 'Meer dan 1.000 alleen al in Aalburg'

WIJK EN AALBURG - Hoeveel arbeidsmigranten de gemeente Aalburg telt? Zo rond de duizend is de 'voorzichtige inschatting' van Anky Straathof en René de Jager uit Veen. 

Zij legden hun zorgen over de lokale impact van huisvesting van grote groepen buitenlandse arbeidskrachten voor aan de Aalburgse gemeenteraadsleden. Het college peilt de mening van de raad om in maart met een definitief voorstel over huisvestingsregels te komen.

De insprekers hadden het aantal arbeidsmigranten geschat door rond te vragen in hun eigen omgeving.  Voor de raad is het aantal behoorlijk schrikken, lieten onder meer André Rozendaal (SGP) en Arno Bouman (CDA) weten. 

Exacte cijfers zijn voor Aalburg niet bekend. Met een onderzoek van vijf jaar oud over de situatie in West-Brabant neemt de Aalburgse politiek geen genoegen.  Die cijfers moeten worden geactualiseerd, is de opdracht voor het college.

Altena-breed regels afspreken

De raad vindt het bovendien vreemd dat alleen Aalburg zich nu over de huisvestingsproblematiek moet buigen. Rozendaal: ,,De arbeidsmigranten zijn van groot belang voor de lokale economie. Maar het is niet wenselijk om nu, onder druk van verzoeken van ondernemers, te komen tot Aalburgse regels die we op korte termijn weer moeten afstemmen met Woudrichem en Werkendam.  Met nog tien maanden te gaan tot de vorming van Altena moeten we deze kwestie breder trekken."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Brabantse ziekenhuizen verbeteren registratie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk
    PREMIUM

    Brabantse ziekenhui­zen verbeteren registra­tie ghb-patiënten: omvang gebruik drug is nu nog giswerk

    DEN BOSCH - Ghb: net zo verslavend als heroïne, spotgoedkoop in vergelijking met andere drugs, almaar meer gebruikers die met een overdosis op de spoedeisendehulp van een ziekenhuis belanden én de mate van vergiftiging is substantieel hoger dan bij andere drugs. Allemaal redenen om precies in beeld te hebben hoe omvangrijk het gebruik van deze ‘vloeibare xtc’ is. Maar dat hebben veel ziekenhuizen niet.