Nederland, Den Bosch, Hoofdredacteur van het brabantsdagblad Lucas van Houtert.
serie betaald
Volledig scherm
Nederland, Den Bosch, Hoofdredacteur van het brabantsdagblad Lucas van Houtert. serie betaald © copyright Marc Bolsius

Lucas van Houtert: ‘We zijn het enige medium dat het nieuws van jouw straat tot het nieuws in Shanghai bij je thuis brengt.’

Even voorstellenLucas van Houtert is sinds 2016 hoofdredacteur van het Brabants Dagblad. ,,Het is onze rol te laten zien wat er gebeurt in de regio waar de mensen wonen. We zijn een spiegel van de samenleving. Een bindmiddel voor Brabant.”

 1. In deze tijd zien lezers het voordeel van de BD app: Snel op de hoogte zijn wat er speelt

  In deze tijd zien lezers het voordeel van de BD app: Snel op de hoogte zijn wat er speelt

  De krant wordt al jaren digitaal gemaakt, maar vaak nog op papier gelezen. Prima natuurlijk. Maar BD op je smartphone, tablet of computer heeft zo zijn voordelen, betoogt managing editor Rennie Rijpma. De Friezin werkt al ruim een kwart eeuw in de journalistiek, noemt zichzelf een ‘nieuwsjunk’ en groeide op met de papieren krant. ,,Snel op de hoogte zijn van alles wat speelt, waar je ook bent.”
 2. Lezers steunen krantenbezorgers: “Stroopwafels aan de deur als blijk van waardering”
  Achter de Schermen

  Lezers steunen krantenbe­zor­gers: “Stroopwa­fels aan de deur als blijk van waardering”

  In Nederland staan elke dag 6000 bezorgers bij het krieken van de dag op om de kranten van DPG Media te bezorgen bij de abonnees. Dat klepperen van de brievenbus is in het dagelijks leven voor veel mensen een vaste waarde en een belangrijk onderdeel van hun ochtendritueel. Opstaan, douchen, ontbijten, mét een verse krant. Zo zijn we dat gewend. Nu het coronavirus Nederland heeft lamgelegd, is de rol van de krantenbezorger nóg belangrijker geworden. De krant is voor veel abonnees een anker, een houvast. En alle zeilen worden bijgezet om die ‘huisvriend’ te blijven bezorgen.