Volledig scherm
Een uitgebrande auto staat aan de Hogeweg in Zaltbommel. Het voertuig zou gebruikt zijn als vluchtauto door schutters die betrokken zijn bij de schietpartij in Kerkdriel. © anp

Chahid Yakhlaf beschoten door twee mannen

De 27-jarige Chahid Yakhlaf is om het leven gekomen nadat hij door twee mannen met automatische vuurwapens onder vuur was genomen. Dat heeft de politie dinsdagavond laten weten.

De zaak kwam dinsdagavond aan de orde in het tv-programma Opsporing Verzocht. De man uit Weesp werd op oudejaarsavond samen met twee anderen neergeschoten bij camping Maaszicht in het Gelderse Kerkdriel.

Het drietal, dat in een auto zat, werd opgewacht bij de parkeerplaats van de camping en vervolgens beschoten. Ze zagen kans te vluchten naar het naburige dorpje Hoenzadriel, maar voor Yakhlaf kwam hulp te laat. Hij overleed in het ziekenhuis.

Yakhlaf was een prominente speler uit de Amsterdamse onderwereld. Volgens Het Parool was hij een vertrouweling van crimineel Gwenette Martha, een van de sleutelfiguren in de gangsteroorlog, die in 2014 werd geliquideerd in Amstelveen. De politie gaf aan dat de schietpartij in Kerkdriel ook om een afrekening in het criminele circuit zou kunnen gaan.