Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © ANP

Het enige dat niet gratis is aan de bieb: de boetes

Lekker MakkelijkNynke de Jong, Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst schrijven per toerbeurt over zaken die het leven van jonge ouders gemakkelijker moeten maken. Fanatiek voorlezer Alex is blij met de bieb, maar baalt van de boetes. Telkens is het weer raak met de vergeten of kwijtgeraakte boeken.

Volledig scherm
Alex van der Hulst © Koen Verheijden

Met het project kind kun je de hele dag bezig zijn. Als je dat tenminste wilt, een project maken van de opvoeding. Daarin past ook voorlezen. Onderzoek bewijst hoe goed het is voor de taalontwikkeling, maar veel belangrijker vind ik dat het gewoon leuk is.

Even een stemmetje doen als mevrouw Helderder bij Pluk van de Petteflet, de verschillende poepgeluidseffecten nabootsen bij Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft of opgaan in de vrolijke rijm van Welkom op de dierderij. Voorlezen is een feestje, maar niet als je het moet doen met de gratis sinterklaasboeken van de supermarkt - kreupel geschreven door BN’ers.

Dan kun je maar beter een boekje vinden dat voor de voorlezer óók leuk is. Anders wordt het afzien voor het slapengaan.

  1. GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloeding en twee zware operaties

    GoT-ster Emilia Clarke overleefde een hersenbloe­ding en twee zware operaties

    Ze was de drakenmoeder in de immens populaire televisieserie Game of Thrones en al haar dromen leken uit te komen. Totdat Emilia Clarke op 24-jarige leeftijd in elkaar zakte in de kleedkamer van een fitnesszaal. Ze had een hersenbloeding. De Britse actrice vertelt voor het eerst over de hersenoperaties die ze onderging, hoe ze zich terug knokte, verder ging als Daenerys Targaryen en sinds vandaag een stichting is begonnen om jongeren te helpen revalideren na een hersenaandoening.