Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Ik gaf hem het boek ‘Kom hier dat ik u kus’, maar hij begreep de boodschap niet

MonicaJournalist Monica Beek (42) schrijft wekelijks voor Magazine over haar leven. Ze woont samen met haar dochters van 11 en 8 en heeft een vriend. Iemand die graag leest, geef je een boek cadeau, toch? Nee, zo eenvoudig ligt dat niet.

Mijn eerste cadeautje aan Nieuwe Liefde was een boek. Natuurlijk was het een boek. Hij is boekengek. Hoeveel zou hij er thuis hebben staan? Drieduizend schat ik. En daar komen er elke maand een stuk of vijf bij.

Als hij naar de stad is geweest en ik vraag hoe het was, verzucht hij dat hij weer boeken heeft gekocht. Dat verzuchten moet je breed zien. Het is niet een zelfkastijdend zuchten. Het heeft eerder iets dromerigs. Zo van: ik kon mezelf weer eens niet inhouden, maar erg vind ik dat niet, want eigenlijk ben ik heel blij met mijn boekenafwijking. Hij leest ook alles wat hij koopt, dat moet ik erbij zeggen.

  1. Prins Andrew spreekt voor het eerst over Epstein

    Prins Andrew spreekt voor het eerst over Epstein

    De Britse prins Andrew (59) heeft voor het eerst een interview gegeven over zijn banden met de van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein. Het vraaggesprek is gisteren opgenomen met journaliste Emily Maitlis voor BBC Newsnight en wordt morgenavond uitgezonden. In het interview ontkent de prins opnieuw in 2001 seks te hebben gehad met de toen minderjarige Virginia Roberts Giuffre. ,,Ik heb de familie in de steek gelaten’’, zegt Andrew onder meer op fragmenten die inmiddels zijn vrijgegeven.
  2. ‘Schutter (16) school Californië plande zijn aanval: Hij telde zijn kogels’

    ‘Schutter (16) school Californië plande zijn aanval: Hij telde zijn kogels’

    De 16-jarige jongen die gisteren het vuur opende op de Saugus High School in Santa Clarita, Californië, had zijn aanval vermoedelijk goed gepland. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt. Agenten komen tot die aanname omdat de jonge schutter de kogels telde die hij afvuurde. Met de allerlaatste schoot hij zichzelf door zijn hoofd. Bij de schietpartij kwamen twee kinderen om het leven. De schutter en drie anderen raakten gewond.