Volledig scherm
Koopjedeal. © AD

Redding nabij voor Koopjedeal, bestelde spullen dan toch geleverd

Aanbiedingensite Koopjedeal.nl wordt mogelijk overgenomen. Bewindvoerder Victor Kruit verwacht begin volgende week duidelijkheid. Mogelijk krijgen klanten dan toch hun bestelde spullen.

Koopjedeal kreeg woensdag surseance van betaling. Vrij snel daarna stond ‘een serieuze investeerder’ op de stoep. ,,Die onderzoekt of er een crediteurenakkoord mogelijk is’’, aldus Kruit. ,,Deze partij heeft vaker bedrijven overgenomen die in surseance zaten.’’

Bij een crediteurenakkoord krijgen de schuldeisers een deel van hun vordering betaald. Als een meerderheid van de crediteuren daarmee akkoord gaat kan het bedrijf verder. Dat zou goed nieuws zijn voor de klanten die al betaald hebben, maar nog niets hebben ontvangen. ,,Zij krijgen dan hun spullen alsnog geleverd’’, zegt Kruit.

De bewindvoerder waarschuwt wel voor te hoge verwachtingen. ,,Naast het crediteurenakkoord moet de investeerder ook de lopende verplichtingen overnemen. Zo moeten de salarissen van 48 mensen worden doorbetaald.’’

Al met al moet de investeerder dus een dikke portemonnee hebben. ,,De investeerder is niet geschrokken van de bedragen die op tafel moeten komen’’, verzekert Kruit.

Kruit verwacht dat er maandag een voorstel ligt waarover de crediteuren zich kunnen uitspreken. Als er geen akkoord komt is een faillissement onvermijdelijk volgens de bewindvoerder.

Klachten

Tientallen klanten hebben zich afgelopen maanden beklaagd bij waakhond ACM over de onbereikbaarheid van de klantenservice van Koopjedeal, over bestellingen die niet zijn geleverd en onjuiste informatie over retourzendingen.

Koopjedeal zegt op de eigen website dat de problemen zijn terug te brengen tot een grote brand in het externe magazijn in september 2018. Het vuur verwoestte het grootste deel van de voorraden, waardoor Koopjedeal het zicht op de bestellingen en retourzendingen zegt te hebben verloren.

De financiële problemen stapelden zich sindsdien op. Leveranciers haakten af, er werd beslag gelegd op het banksaldo, en er waren geen nieuwe investeerders.

 1. Britt Dekker beschuldigt jury kookshow van cokegebruik: ‘Oh nee, toch poedersuiker’

  Britt Dekker beschul­digt jury kookshow van cokege­bruik: ‘Oh nee, toch poedersui­ker’

  Britt Dekker heeft vanochtend met haar uitspraken in de 538 Ochtendshow van Frank Dane voor flink wat verwarring gezorgd. Ze vertelde dat ze twee juryleden van het programma Superstar Chef coke had zien gebruiken op het toilet. Toen die uitspraken opgepakt werden door landelijke media, trok ze haar keutel weer in. ‘Het was waarschijnlijk poedersuiker of bakmeel ofzo’, schrijft ze in haar Instagram-stories.
 2. Greta Thunberg springt op klimaattop uit haar vel tegen wereldleiders: ‘Hoe durven jullie’
  update

  Greta Thunberg springt op klimaattop uit haar vel tegen wereldlei­ders: ‘Hoe durven jullie’

  Een zichtbaar boze en emotionele Greta Thunberg heeft maandag op de VN-klimaattop in New York de wereldleiders berispt. Zij beschuldigde hen van het verraden van haar generatie door de uitstoot van broeikassen niet aan te pakken. ,,Hoe durven jullie’’, brieste de Zweedse tiener, die het wereldwijde gezicht is geworden van de groeiende jeugdbeweging tegen het gebrek aan actie voor het klimaat.