Volledig scherm
Leegte in de ov-terminal van Utrecht Centraal. © Angeliek de Jonge

Station Utrecht Centraal ontruimd na brandmelding die loos alarm blijkt

Station Utrecht Centraal is rond acht uur vanavond ontruimd. Sirenes klonken en reizigers werd gemaand naar buiten te gaan. Rond half negen werd de hal weer vrijgegeven, maar reizigers klaagden dat zij niet kunnen inchecken.

Kort voor de ontruiming was er een automatische brandmelding vanuit het station. Volgens een woordvoerder gaven onafhankelijk van elkaar twee apparaten een storing aan, onder meer een sprinklerinstallatie. Het bleek echter loos alarm.

Enkele jaren geleden kwam het in de periode kort na de ingebruikname van de OV-terminal geregeld voor dat de hal ontruimd moest worden na een automatisch brandalarm. Dat was vaak het gevolg van rookontwikkeling bij het fornuis van één van de restaurants in het station.

Na een dergelijke brandmelding treedt automatisch een ontruimingsprocedure in werking.

  1. Berenwelpje gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Berenwelp­je gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Rangers in het Scoggins Valley Park in de Amerikaanse staat Oregon hebben daar een nog jonge beer doodgeschoten, omdat het roofdier zich te vriendelijk gedroeg als er mensen in de buurt waren. Volgens de autoriteiten werd de schattig ogende berenwelp bijna dagelijks door parkbezoekers getrakteerd op eten terwijl het voederen van dieren ten strengste verboden is. De ‘makke’ beer was daarnaast een geliefd onderwerp voor selfies.