Volledig scherm
Ambiance in Den Heuvel bij de eerste editie van de Allfunse Buurt Battle. © Allfunse Buurt Battle

Allfunse Buurt Battle is niet zomaar een dorpsquiz: heel Alphen doet mee inclusief de vluchtelingen

ALPHEN - Alle negentien buurtschappen van Alphen staan zaterdag 6 oktober klaar om met elkaar de Allfunse Buurt Battle uit te vechten.

'Verbinding' is net als de eerste editie vorig jaar nu ook het parool. Zo is aan vluchtelingen uit verre oorden als Somalië en Syrië gevraagd 'iets' vanuit hun eigen cultuur te maken. Dat vormt vervolgens een van de vele opdrachten waar de teams zich op moeten storten.

Ook Stichting Erbij, die zich richt op vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperking, levert een bijdrage. Deelnemers aan de Buurt Battle zullen ervaren hoe het is om in de openbare ruimte obstakels te moeten overwinnen.

Den Heuvel

Het 50-jarig bestaan van cultureel centrum Den Heuvel was vorig jaar de aanleiding voor een dorpsquiz, waarvan de naam strijd én plezier benadrukte. De Zuiers, de Bosjannen en de villawijk van 't Zand waren de enige buurtschappen die niet meededen. Nu is dus héél Alphen van de partij. 

In de opdrachtenmap zitten 120 vragen met input vanuit de lokale verenigingen en ondernemers. Er is ook voorzien in 'een spectaculair finalespel'. De uitslag van de battle, die van 13.30 tot 19.30 uur duurt, wordt op de dag zelf bekend gemaakt. Een coverband houdt de sfeer erin.

Tilburg e.o.