Volledig scherm
© Thinkstock

Alphen-Chaam eist 25.000 euro van oud-bewoners Pastoriehoef

DEN HAAG/ALPHEN - De gemeente Alphen-Chaam is dinsdag in hoger beroep gegaan bij de de Raad van State om 25.000 euro te krijgen van een echtpaar. Dat gezin zou illegaal hebben gewoond in een boerderij aan de Boslust in Alphen.

De gemeente Alphen-Chaam besloot vorige week dat de Pastoriehoef geen woonbestemming krijgt. De kapitale woonboerderij houdt een agrarische bestemming waar alleen een agrariër mag wonen maar ruimte voor een agrarisch bedrijf aan de Boslust is er niet. "We kunnen er dus helemaal niks mee", zei het echtpaar.

De dochter en haar man van het echtpaar betaalden de gemeente wel een dwangsom van 25.000 euro. Met het betalen van de dwangsom die haar ouders kregen liep het anders omdat zij een tijdje in een caravan op het terrein zouden hebben gewoond. Voor de Raad van State ontkende de man dit dinsdag.

De gemeente beschuldigde het echtpaar van het afleggen van strijdige verklaringen bij de rechter. De gemeente blijft erbij dat de dwangsom niet is verjaard. Uitspraak van de Raad van State komt naar verwachting over zes weken.

Tilburg e.o.