Volledig scherm
Alphen-Chaam sluit tegelpad door de bossen af: 'Te gevaarlijk voor fietsers'. © Gemeente Alphen-Chaam

Alphen-Chaam sluit gevaarlijk fietspad door de bossen af: droogte is de boosdoener

VIDEOALPHEN - Losliggende tegels nopen de gemeente Alphen-Chaam om een fietspad door de bossen af te sluiten. Door de droogte is het zand onder de tegels zo rul geworden dat fietsers gevaar lopen.

Het gaat om het pad tussen de Gilzeweg in Chaam en Fransebaan in Alphen. De gemeente beheert en onderhoudt sinds 40 jaar het fietspad door de bossen van Staatsbosbeheer. 

Wethouder Frank van Raak: ,,We hebben besloten om het fietspad over de gehele lengte vanaf de Gilzeweg tot Fransebaan af te sluiten. Aan weerszijden staan borden die verwijzen naar een alternatieve fietsroute via de Huisdreef. Ook vanaf de Huisdreef zijn er enkele verbindingspaden die uitkomen op het betreffende tegelfietspad. Ook op deze locaties wijzen we fietsers op de afsluiting en alternatieve fietspaden. Ditzelfde geldt voor de Wolfgatsebaan. Deze begint aan de Nieuwe Maastrichtsebaan in de gemeente Gilze en Rijen en komt eveneens uit op het tegelfietspad.”

Ook het fietspad van asfalt dat vanuit Ulvenhout op het tegelfietspad uitkomt, baart de gemeente door wortelopdruk zorgen. Samen met Gilze en Rijen gaat Alphen-Chaam onderzoeken hoe daar het comfort en de veiligheid verbeterd kunnen worden. 

Fietsallee

Alphen-Chaam en Gilze en Rijen zijn met Staatsbosbeheer al een tijd in gesprek over aanleg van een 'Fietsallee'.  Het is de bedoeling daarbij zoveel mogelijk gebruik te maken van verharde wegen, zoals de Royaaldreef, Kleine Slingerdreef, Gilzeweg en Huisdreef. 

Geld is al voor het project opzij gezet. Naar verwachting wordt in 2019 met de aanleg van een fietsallee begonnen. De recreatieve fietspaden in de bossen kunnen dan vervallen.

Tilburg e.o.