Volledig scherm
© Thinkstock

Ambtenaren Alphen - Chaam en Gilze - Rijen vaker ziek thuis na fusie van drie gemeenten

ALPHEN-CHAAM / GILZE-RIJEN - De werkdruk na de ambtelijke fusie per 1 januari van dit jaar is voor de medewerkers van Alphen-Chaam, Baarle-Nassau en Gilze en Rijen vrij hoog. Dat zegt wethouder Bert van Dijk van Alphen-Chaam.

Tegelijkertijd vindt hij het, vijf maanden na de ambtelijke fusie, nog te vroeg om al te tornen aan de besparingsopgave voor de ABG-organisatie van 370.000 euro in 2017. Die is ingegeven door het idee, dat door het samengaan ook efficiënter gewerkt kan worden.

Gewenningsproces

"Aan het eind van het jaar als alle stof is neergedaald, gaan we evalueren en bekijken of de besparingsvoorstellen reëel zijn", reageert Van Dijk. De medewerkers zitten volgens hem nog in een gewenningsproces.

"Ze hebben te maken met nieuwe functies, andere werkplekken en nieuwe collega's. Tegelijkertijd zijn ze heel loyaal en doen hun best hun werk zo goed mogelijk af te krijgen. Dat geeft stress. Het ziekteverzuim is als gevolg daarvan licht gestegen", erkent hij.

Ondernemingsraad

De bijzondere ondernemingsraad van de drie gemeenten wil nog niet reageren. "We zijn nog in gesprek met de afdelingen en onderzoeken wat er leeft", aldus een woordvoerder.

Van Dijk hoopt dat de rust weerkeert nu ook de vacaturecarrousel in zijn afronding zit. Vanaf januari zijn de vacatures weer ingevuld.

Tilburg e.o.