Volledig scherm
© ANP

Boa's gaan extra verkeerstoezicht houden in Alphen-Chaam

ALPHEN-CHAAM - Komend najaar starten buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's)in de gemeente Alphen-Chaam met extra toezicht op de verkeersveiligheid en verkeersovertredingen.

De boa's mogen optreden tegen voetgangers, fietsers en bromfietsers die zich niet aan de regels houden. Ze gaan vooral toezien opfoutparkeren en obstakels in de openbare ruimte die de verkeersveiligheid en doorgang beperken. Daarbij mogen ze waarschuwen maar ook bekeuren.Eerder dit jaar stelde de gemeenteraad - vooralsnog eenmalig - tienduizend euro extra beschikbaar voor de verhoogde boa-inzet. Het voornemen is om het budget structureel met tienduizend euro te verhogen, zegt burgemeester Joerie Minses.

Inloopspreekuur
De boa's gaan ookinloopspreekuren houden voorinwoners. Minses: ,,We willen mensen graag uitnodigen om klein leed uit hun directe woonomgeving kenbaar te maken en mogelijke oplossingen met de boa te bespreken. We verwachten dat dit goed kan werken.''

De eerste inloopspreekuren vinden in Alphen plaats op 18 oktober (vanaf19.30 uur in CC Den Heuvel), in Chaam op 26 oktober (vanaf 19.30 uur bij Taxandria) en in Galder/Strijbeek op 20 oktober (vanaf 19.30 uur in De Leeuwerik). Wie niet naar een spreekuur wil of kan, kan ook meldingen doorgeven via de mobieleapp'BuitenBeter' van de gemeente.

Tilburg e.o.