Volledig scherm
De man moest worden gereanimeerd. © Jeroen Stuve

Drenkeling Alphen nog kritiek, gemeente evalueert incident recreatieplas 't Zand

ALPHEN - Bij recreatieplas 't Zand in Alphen, waar woensdag een 23-jarige man bewusteloos uit het water werd gehaald, wordt geen toezicht gehouden door een strandwacht. Volgens een gemeentewoordvoerder is de plas een openbaar terrein waar bezoekers op eigen risico kunnen zwemmen.

Een politiewoordvoerder laat donderdagochtend weten dat het nog onduidelijk is waardoor de man onwel is geworden. Zowel de politie als de gemeente zijn lovend over de manier waarop andere strandgasten woensdag eerste hulp verleenden en de man hebben gereanimeerd. Desondanks ligt de man nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

't Zand is een openbaar terrein maar een deel van het strand is van camping 't Zand. Op dat strand werd de man woensdag zo'n drie kwartier gereanimeerd. Het slachtoffer was echter geen gast van de camping.

Op drukke dagen is er bij de recreatieplas een bemande EHBO-post, maar toezicht is er dus niet. ,,Dat is iets wat we zullen bespreken in de evaluatie van dit incident", aldus de gemeentewoordvoerder.

Tilburg e.o.