Volledig scherm
© Thinkstock

Gevangenisstraf voor PCP-speler na mishandeling op Chaams voetbalveld

BREDA/CHAAM - Een 23-jarige man uit Breda is veroordeeld tot vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk. De speler van het Bredase PCP schopte in april tijdens een voetbalwedstrijd in Chaam een op de grond liggende tegenstander tegen zijn hoofd.

Ook sloeg hij een andere tegenstander in het gezicht. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling en poging tot zware mishandeling.

Het slachtoffer lag tijdens de aanval op de grond en verklaarde dat hij de verdachte op zich af zag rennen. De verdachte sprong met gestrekt been richting het slachtoffer en schopte hem tegen zijn slaap. Een teamgenoot van de aangevallen speler rende op het slachtoffer af en kreeg vervolgens van de verdachte een vuistslag in zijn gezicht.

Onrust in de samenleving
Volgens de rechtbank heeft de verdachte het aanzien van de voetbalsport geschaad met zijn ‘agressieve, gewelddadige en gevaarlijke gedrag’. Een dergelijk geweldsdelict veroorzaakt grote onrust in de samenleving en hoort, met name op een sportveld waar ook toeschouwers aanwezig zijn, niet thuis, aldus de rechter.

De verdachte werd in 2012 al eens veroordeeld voor openlijke geweldpleging. Door de KNVB is hij inmiddels voor vijf jaar geschorst. Daarnaast moet de man een schadevergoeding betalen aan de twee slachtoffers. Bovendien moet hij zich van de rechter laten behandelen voor zijn gedragsproblemen. De officier van justitie had een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk, geëist.

Tilburg e.o.